آنتوسیانین (Anthocyanin)
آنتوسیانین ها رنگدانه های گیاهی طبیعی هستند که اثرات مفیدی برای گیاه و همچنین برای انسان و حیوانات دارند. منابع غذایی آنتوسیانین ها به دلیل رنگ قرمز، آبی یا بنفش معمولاً قابل تشخیص هستند. میوه هایی مانند انواع توت ها و انگورهای قرمز، سیب و گلابی و سبزیجات مختلفی مانند تربچه و کلم قرمز و بنفش دارای آنتوسیانین هستند که از آنها به عنوان یک افزودنی غذایی و به عنوان مکمل های رژیم غذایی، به عنوان عصاره میوه غنی از آنتوسیانین ، پودرها و ترکیبات خالص استفاده می شوند.
فواید آنتوسیانین
مصرف آنتوسیانین با فواید مختلف سلامتی همراه است. انجام مطالعاتی اعم از اپیدمیولوژی انسان و مداخله کارآزمایی بالینی گرفته تا غربالگری و مطالعات مکانیکی در حیوانات و مدل های کشت سلول نشان از تایید این مطلب است که برای سلامتی مفید میباشد. تا به امروز، هیچ گزارشی درمورد تأثیرات منفی بر سلامتی با مصرف آنتوسیانین ها (به طور کلی) در میزان معمول رژیم غذایی وجود ندارد.
در ادبیات سم شناسی جمعی نشان می دهد که اثرات منفی فقط در سطوح بسیار بالا رخ می دهد، اگرچه ارزیابی کامل سم شناسی آنتوسیانین ها فاقد آن است (EFSA ،2013). به طور کلی، مصرف آنتوسیانین از طریق غذا نه تنها هیچ نگرانی ایمنی را ایجاد نمی کند بلکه مزایای زیادی را برای سلامتی ایجاد کند.
در حال حاضر، هیچ توصیه ای در رابطه با مصرف بهینه آنتوسیانین برای سلامتی یا جلوگیری از عوارض جانبی وجود ندارد. تحقیقات در مورد آنتوسیانین ها ادامه خواهد داشت و علاقه به مصرف غذاهای حاوی آنتوسیانین و محصولات دارای مزایای سلامتی بدون شک فرصت هایی را برای پیگیری توصیه های راهنمایی رژیم غذایی در اختیار شما قرار می دهد.