دسته‌هامقالات

نسکافه

نسکافه

در این مطلب یاد میگیریم :

  • قهوه فوری یا نسکافه چیست؟
  • انواع نسکافه
  • مصرف نسکافه در سایر خوراکی ها
  • خواص مفید نسکافه
  • مضرات نوشیدن زیاد نسکافه

قهوه ی فوری یا نسکافه چیست؟

نسکافه یا قهوه ی فوری به معنای قهوه ای است که پس از دم کشیدن، طی پروسه ای به صورت پودر در می آید. بنابراین نیازی به جوشیدن در قهوه جوش یا دستگاه قهوه ساز ندارد. تنها کافی است با آب جوشیده مخلوط و در آن حل شود.

قهوه ی فوری برای مواقعی است که زمان و فرصت کافی برای آماده کردن قهوه نیست بهترین انتخاب است. این محصول به کمک افراد می آید تا بتوانند در کمترین زمان بدون نیاز به قهوه جوش یا دستگاه قهوه ساز، نوشیدنی خود را آماده کنند.

نسکافه

ورود نسکافه به بازار، در ابتدا با واکنش هایی منفی از سوی برخی از قهوه دوستان همراه بود. این قهوه نوشان حرفه ای معتقد بودند عطر و طعمی که طی پروسه ی آماده سازی قهوه ی اصیل به آن داده می شود، در قهوه های فوری دیده نمی شود؛ اما با گذر زمان این محصول توانست جای خود را در بازار خرید و فروش قهوه باز کند. این امر به حدی بوده که امروزه آمار مصرف قهوه ی فوری یا همان نسکافه بر مصرف قهوه ی اصیل پیشی می گیرد.

در واقع با پیشرفت سیستم های تولید، قهوه ی فوری نیز طی پروسه ی آماده سازی به یک محصول فرآوری شده و پرورده تبدیل می شود که اتفاقا طعمی خوب و بی نظیر به آن می بخشد.

انواع نسکافه

نسکافه یا قهوه فوری در دو نوع گلد و کلاسیک تولید و عرضه می گردد. تفاوتی که میان این دو نوع قهوه ی فوری وجود دارد، به نحوه ی فرآوری و پروسه ی تهیه ی آن ها باز می گردد. روش تهیه ی قهوه ی فوری کلاسیک، شامل پروسه ی خشک کردن با حرارت می شود که طعمی تلخ تر در محصول نسکافه ایجاد می کند.

در این روش قهوه ها در درون محیطی با هوای داغ پاشیده می شوند و در نتیجه ی این کار در مدت زمان کمی خشک می شود؛ اما در فرآوری نسکافه ی گلد از روش انجماد برای خشک کردن استفاده می شود که کمک  می کند عطر و طعم قهوه بهتر حفظ شود.

در این روش قهوه بعد از انجماد به تکه های ریزتری خرد می شود و سپس در همان دمای پایین اما در خلأ (محیطی خالی از هر چیز حتی هوا) به صورت تدریجی خشک می شوند.

این شیوه ی تهیه ی قهوه ی فوری بیشتر از شیوه ی حرارتی قهوه ی کلاسیک به طول خواهد انجامید. این نوع نسکافه رنگی ملایم تر دارد و گویی قدری رنگ طلایی به آن افزوده شده است.

مصرف نسکافه در سایر خوراکی ها

 

نسکافه بیشتر به عنوان یک نوشیدنی گرم و فوری شناخته می شود. شما می توانید پودر یا گرازل آن را همراه با مقداری کافی کریمر برای طعم بهتر، با آب جوش مخلوط کنید و میل نمایید. اما این تنها کاربرد قهوه های فوری نیست.

نسکافه در روزگار حاضر در بسیاری از خوراکی ها به عنوان یک طعم دهنده ی اصلی استفاده می شود. انواع کیک ها، کلوچه ها و شیرینی ها، همچنین بسیاری از انواع بستنی ها، شکلات ها و تنقلات دیگر با طعم نسکافه تهیه می شوند و طرفداران بسیاری نیز دارند.

بیشتر بخوانیم

طرز تهیه بهترین نسکافه دنیا در 5 دقیقه

رایج ترین انواع قهوه در کافه

خواص مفید نسکافه

 

قهوه های فوری تفاوت چندانی با قهوه ی اصیل از نظر خاصیت ندارند. آنچه درباره ی خواص قهوه از دیرباز بیان می شده شامل موارد گوناگون است. به عنوان مثال در یک آگهی قدیمی منتشر شده در روزنامه ی نیویورک تایمز،از قهوه به عنوان ماده ای مفید برای درمان سردرد، چشم درد، سرماخوردگی، سوء هاضمه، آبریزش بینی و سرفه یاد شده است و حتی ادعایی در باب اثربخشی قهوه برای بیماری هایی چون سل و نقرس نیز مطرح شده است.

مطالعات تازه نشان می دهد که مهم ترین اثر قهوه و نسکافه در افزایش هوشیاری و رفع کسالت و خواب آلودگی است. کافئین موجود در قهوه ی فوری به برطرف شدن خستگی ماهیچه ها و عضلات کمک می کند.

یکی از خواص قابل توجه نسکافه در کاهش اشتهاست که برای افرادی که قصد لاغری دارند، مفید خواهد بود.

این نوشیدنی سبب رفع یبوست شده و به بهبود عملکرد گوارش کمک می کند. از دیگر خواص نسکافه ها رفع انقباض و اسپاسم عضلات شش هاست که در نتیجه ی آن تنفس راحت تر می گردد.

چنانچه در حال انجام کار تمرکزی دشواری هستید یا مجبور به مطالعه به صورت فشرده می باشید، نوشیدن قهوه ی فوری می تواند با برطرف کردن خستگی های ذهن و چشم ها، و با افزایش تمرکز و هوشیاری به شما در اتمام موفق کار و مطالعه تان کمک کند و کیفیت آن ها را نیز ارتقا بخشد.

هوشیاری به دست آمده از نوشیدن نسکافه معمولا توأم با حس آرامش و خونسردی است و به همین دلیل است که می تواند راندمان کاری را بالاتر ببرد. علاوه بر این ها نوشیدن قهوه ی فوری در تحریک قوای جسمی و میل جنسی افراد نیز موثر است.

نسکافه

مضرات نوشیدن زیاد نسکافه

مهم است که در مصرف همه ی خوراکی ها و نوشیدنی ها حد اعتدال رعایت شود؛ قهوه معمولی و فوری نیز از این قاعده مستثنا نیستند.

دانه های قهوه حاوی کلسترول هستند و این ویژگی حتی در روند فرآوری نسکافه ها نیز با آن خواهد ماند. به همین دلیل زیاده روی در مصرف قهوه ی فوری سبب افزایش کلسترول و چربی خون می شود.

اگر افراد مقدار زیادی قهوه فوری یا معمولی در طول روز بنوشند، در معرض خطر سکته ی قلبی قرار می گیرند.

از مضرات خاصی که در نسکافه تا سی برابر نسبت به قهوه ی اصیل افزایش می یابد، آسیب به مینای دندان است. البته نسکافه های بدون کافئین یا بدون شکر نیز برای افرادی که منع مصرف این مواد را دارند تولید می شود.

کافئین در برخی از افراد سبب ایجاد اضطراب و هیجان، افزایش ضربان قلب و اختلال در خواب می شود. مصرف کافئین همچنین برای بانوان باردار با محدودیت یا منع مصرف همراه است زیرا احتمال زایمان زودرس را افزایش می دهد. همچنین در دوران شیردهی نیز سبب آسیب هایی به دستگاه گوارش نوزاد می شود یا ممکن است سبب نا آرامی، لرزش دست و پا و یا اسپاسم عضلانی در او شود. کافئین موجود در نسکافه همچنین می تواند با افزایش فشار خون برای افراد خطر آفرین باشد. پس آخرین توصیه در خصوص مصرف نسکافه این است که آن را حتما در حد اعتدال مصرف نمایید تا بتوانید از فواید آن بهره مند گردید.

 

 

 

 

آبنباتآبنبات شکلاتشکلات نوتلانوتلا کادو ولنتاینکادو ولنتاین قهوه استارباکسقهوه استارباکس چای ترشچای ترش

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *