دسته‌هامقالات

چای ترش

چای ترش

 

اگر از علاقه مندان به چای ترش هستید و به خوردن انواع دمنوش علاقه دارید، این مقاله را بخوانید. در این مقاله راجع به گیاه چای ترش صحبت کنیم .

  • دمنوش گیاهی چای ترش
  • خواص چای ترش
  • 6 فایده چای ترش
  • چای ترش برای تمام فصول
  • چای ترش در اندام های داخلی
  • نحوه مصرف چای ترش
  • آسیب مصرف ریاد چای ترش

 

دمنوش گیاهی چای ترش

در معرفی چای ترش ممکن است نام های دیگر این محصول، از جمله چای مالمیر، مکه، چای قرمز یا چای روزل به گوش برسد. در آمریکای لاتین از آن با نام گل جامائیکا یا سورل یاد می شود و در شمال آفریقا به آن چای سودانی می گویند. در مصر نیز با نام کرکده شناخته می شود. به هر ترتیب نام علمی آن Hibicus Sabdariffa می باشد و منشأ اصلی آن آفریقا دانسته شده است.
مصرف این چای همچنین در کشورهای آسیایی نظیر هند، چین، مالزی و تایلند رواج دارد. گیاه چای ترش در گروه گیاهان بومی ایران نیست و به صورت گونه ی مهاجر وارد سرزمینمان شده است و هم به صورت گرم و هم به صورت نوشیدنی سرد مصرف می شود.
گیاه این چای از نظر ظاهری، شباهت به یک گل سرخ رنگ معمولی دارد و آن قدر زیباست که اگر کسی اطلاعات گیاه شناسی کافی نداشته باشد، ممکن است آن را تنها گلی زینتی ببیند. این در حالی است که خواص مفید آن برای سلامتی بسیار است و طعم ترش مزه ی آن می تواند مناسب سلیقه و ذائقه ی بسیاری از افراد باشد.

 

خواص چای ترش

چای ترش هم خوش رنگ و هم خوش طعم است. این چای به دلیل داشتن رنگ قرمز روشن بسیار خاص و خوشرنگ و ترش مزگی مطبوع می تواند طرفداران بسیاری داشته باشد. ترش مزگی این چای ناشی از وجود اسید سیتریک و ویتامین C می باشد. این دمنوش استثنایی و دوست داشتنی مقادیر زیاد و قابل توجهی آنتی اکسیدان دارد. هم چنین حاوی ماده ی آنتوسیانین است. چای ترش از نوشیدنی های فاقد کافئین است بنابراین از ضررهای کافئین همچون افزایش اضطراب، بی خوابی یا تپش قلب در آن خبری نیست.

6 فایده چای ترش

کاهش  فشار، قند و کلسترول خون با چای ترش

ماده ی آنتوسیانین که در چای ترش وجود دارد، می تواند فشار خون را کاهش دهد. به همین دلیل برای کسانی که دچار فشار خون بالا هستند، مفید می باشد؛ اما کسانی که عموما دارای فشار خون پایین هستند بهتر است زیاد از این دمنوش استفاده نکنند.
این ماده در چای ترش برای کاهش کلسترول مضر در خون نیز موثر است و می تواند برای افراد مبتلا به چربی خون مفید باشد. افراد دارای دیابت نوع دو نیز می توانند قند خون خود را با این دمنوش کنترل کنند.

 

پیش گیری از سرطان

همان طور که پیش تر نیز گفتیم، دمنوش چای ترش دارای آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها گروهی متنوع از مواد هستند که از اکسایش جلوگیری می کنند. اکسیده شدن در بدن سبب بروز برخی از عارضه ها نظیر سرطان و پیری می شود.
به همین دلیل می توان گفت چای ترش دمنوشی ضد سرطان و ضد پیری زودرس است. بنابراین به منظور حفظ جوانی پوست خود به جای استفاده از روش های شیمیایی و مصنوعی، از این دمنوش گیاهی استفاده کنید.

 

فیلم آموزش طرز تهیه نوشیدنی چای ترش

نکته: برای مشاهده فیلم از فیلترشکن استفاده نمایید.


طرز تهیه چای ترش

مواد لازم:
دو قاشق چای خوری چای خشک
یک فنجان آب جوش
عسل  یا شکرقهوه ای (به دلخواه)
طعم دیگر (دارچین و نعناع) – اگر می خواهید چای قوی و تند بنوشید.
این روش بسیار ساده است. درست مثل تهیه هر نوع چای گیاهی دیگر. با آب جوش در یک قوری شروع کنید و گل های خشک شده را درون آن بریزید. بگذارید چای تا 5-10 دقیقه دم بکشد ، طعم های مخصوص (نعناع یا  دارچین به دلخواه) را اضافه کنید و عسل را به چای اضافه کنید و آنرا گرم بنوشید.

چای ترش برای تمام فصول

 

به دلیل داشتن مقادیر قابل توجهی ویتامین C این چای می تواند در درمان سرماخوردگی موثر باشد. با توجه به این که در همه ی فصول می توانید از دمنوش آن استفاده کنید، استفاده از آن در حالت گرم در فصول سرد می تواند در پیش گیری از سرماخوردگی مفید واقع شود. خاصیت ضد باکتری، ضد سرفه و ضد گلودرد این چای نیز سبب می شود تأثیر آن در درمان بیماری ها بیشتر شود.
چای ترش سرد نیز به عنوان یک شربت خنک کننده و برطرف کننده ی عطش و تشنگی در فصل گرم استفاده می شود. این دمنوش از قدیم به عنوان تب بر نیز استفاده می شده است.
همچنین استفاده از چای ماسالا نیز که ترکیب گرمی دارد در فصل سرما توصیه میشود.

 

برای خرید چای ترش از فروشگاه هانی استار اینجا کلیک کنید.

چای ترش و اندام های داخلی

این دمنوش در درمان بسیاری از ناراحتی های داخلی کمک کننده است. اولین تأثیر آن رفع سوء هاضمه و کمک به معده در هضم غذاهای سنگین است. این چای همچنین برای رفع یبوست و بهبود کارکرد روده ها بسیار مفید می باشد.
همچنین به عملکرد کلیه، مثانه و ماهیچه های شکم کمک می کند. چای ترش ادرار آور است و برای برطرف شدن عفونت مثانه و مجاری ادرار مفید است. همچنین می تواند دفع سنگ کلیه را آسان تر کند. مواد موجود در این دمنوش صفرا بر هستند و از بیماری های صفراوی پیش گیری می کنند.
همچنین برای سلامت کبد و رفع بیماری های کبدی نوشیدن این چای توصیه می شود. چای ترش، این دمنوش عالی گیاهی، با کمک به دفع رادیکال های آزاد می تواند در پاک سازی بافت ها و سلول های بدن موثر باشد.

نحوه ی مصرف دمنوش چای ترش

میزان کافی برای مصرف این چای پر خاصیت معادل ده گرم از گیاه است که به طریق دم کردن آماده سازی و مصرف می شود. عصاره ی جوانه ی چای ترش نیز موجود است که برای مصرف آن برای هر بار می توانید از مقدار صد میلی گرم از این عصاره استفاده کنید.
برای آن که از دمنوش تأثیر بیشتری ببینید توصیه می کنیم آن را یک بار در زمان صبح و یک بار دیگر در زمان دیگری در طول روز میل نمایید. بهتر است میان دو وعده ی مصرف این دمنوش گیاهی هشت ساعت فاصله باشد. بنابراین مصرف مکرر آن به هیچ وجه توصیه نمی شود.

آسیب های مصرف زیاد چای ترش

اگر چه استفاده از هر ماده ی مفیدی از جمله چای ترش در برنامه ی غذایی توصیه می شود، نباید از عوارض مصرف بیش از حد آن نیز غافل بود. رعایت مقدار مصرف و همچنین فواصل زمانی مناسب برای مصرف این دمنوش امری ضروری است.
چنان که پیش تر نیز گفتیم چای ترش بر کاهش فشار خون موثر است. در واقع چای ترش شدیدا پایین آورنده ی فشار و قند خون است و به همین دلیل به کسانی که در این موارد دچار افت هستند، اصلا توصیه نمی شود.
حتی افراد دارای عوارضی چون قند و فشار خون نیز لازم است از زیاده روی در مصرف آن پرهیز کنند. زیرا افت فشار و افت قند نیز به نوبه ی خود عوارض بسیار خطرناکی هستند.
از مصرف این چای با معده ی خالی به شدت پرهیز کنید. چنان که گفتیم این دمنوش دارای اسید بالایی است که می تواند به معده ی خالی آسیب برساند.
مصرف این چای برای افرادی که دارای اسیدیته ی بالا در معده یا دچار عارضه ی زخم معده هستند، ممنوع می باشد.
بر اساس شناخت ویژگی ها و طبایع افراد و خوارک ها در طب سنتی، چای ترش دارای طبع سرد است. به همین دلیل برای افراد گرم مزاج نوشیدنی مناسبی می باشد اما به سرد مزاج ها شامل افراد بلغمی و سوداوی چندان توصیه نمی گردد. اگر افراد با مزاج سرد از این چای استفاده کنند، بر میزان ضعف، بی حالی و سستی شان می افزاید و در آنان ایجاد بیماری می کند.از دیگر محصولات چای هانی استار میتوان به انواع چای سیاه العطور ، باروتی گلابی و چای جاسمین اشاره کرد.
برای خرید چای ترش هانی استار داخل لینک آن بروید.
نسکافهنسکافه قهوه دانه ایخرید قهوه دانه ایی اسپرسوقهوه اسپرسو قهوه اسپرسو قهوه فرانسه چای سبز چای سبز هانی استارهانی استار

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *